FIRTINA DERESİ’NE 230 BİN YAVRU ALABALIK BIRAKILDI…

• FIRTINA DERESİ’NE 230 BİN YAVRU ALABALIK BIRAKILDI…



• HEDEF 2018’DE 750 BİN YAVRU ALABALIĞIN BIRAKILMASI…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü orman içi sularda tabii ve endemik alabalık türlerimizin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ilkesi çerçevesinde üretim ve tabiata salım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Trabzon’da üretilen 230 bin kırmızı benekli yavru alabalık Fırtına Deresi ve yan kol derelerde yeterli popülasyon yoğunluğuna ulaşılması maksadıyla Tar ve Çat Vadisinde suyla buluşturuldu. Hedef ise 2018 yılında 750 bin yavru alabalığı Fırtına Deresine bırakmak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Doğal Alabalık Üretilmesi, Yetiştirilmesi ve Orman İçi Suların Balıklandırılması Projesi” kapsamında Trabzon’un Maçka ilçesinde bulunan Altındere Doğal Alabalık Yetiştirme İstasyonunda üretilen 230 bin yavru kırmızı benekli alabalık Fırtına Deresi’nde suyla buluşturuldu.
Hedef 750 Bin Yavruyu 2018 Yılı İçinde Sulara Bırakmak
Fırtına deresi ve yan kol derelerde yeterli kırmızı benekli alabalık popülasyon yoğunluğuna ulaşılması için yapılan çalışmalar ile 2018 yılında toplam 750 bin yavru alabalığın bırakılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda ise çalışmalar devam ediyor.
Salımlar Büyük Bir Hassasiyet İçinde Yapılıyor
Balık salım çalışmalarının ülke genelinde uygulanan bir proje olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Fırtına deresi bu balık türümüzün tabii yetişme alanları arasında bulunuyor. Biz de yaptığımız salım çalışmaları ile sularımızda yeterli sayıları yakalamaya çalışıyoruz. Bu salımları yaparken büyük bir hassasiyet içinde büyütülen yavru alabalıkların bırakılacakları suyun uygun sıcaklıkta olup olmadığı kontrol ediyor ve daha sonra salımı gerçekleştiriyoruz” dedi.
Proje ile Tabii Alabalık Popülasyonları Artacak
Bu projenin orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarını artırarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağını vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu proje ile bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türlerimizin tanıtımı ve farkındalığın arttırılması ile sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi hedefleniyor” değerlendirmesinde bulundu.
Sonraki Haber

Yorumlar

Yorum Yapın